Ny Netflix-film – Minimonstren räddar halloween

Den nya Netflix-serien Minimonster har redan fått en helt egen film: Minimonstren räddar halloween. I både serien och filmen får vi möta våra mest klassiska monsters och spökens barn. Resultatet blir supersött. Minimonster riktar sig till barn i förskole- och skolåldern, och faktiskt utspelar sig Netflix-skapelsen på en monsterförskola. I stället för att visa monsterungarna från deras värsta sidor har Netflix valt en snäll och mysig tolkning av vampyrer, varulvar, zombier, häxor och Frankensteins monster. Fokus ligger på vardagliga utmaningar och värden som att vara en bra kompis, våga prova nya saker och att vara rädd för att misslyckas. Netflix Minimonster är med andra ord en mycket pedagogisk barnserie – och nu film. Så vad handlar Minimonstren räddar halloween om?
 
 
 
 
 
Det är halloween men ingen i monstrens kvarter verkar ha förstått det. Inga pyntade hus, inga utklädda människor. Ingen halloweenstämning alls. Monsterbarnen hade verkligen sett fram emot den bästa dagen på hela året. Nu verkar den inte bli av. Först känner de sig ledsna. Nedslagenheten utbyts snart till en lysande idé. Monstren kan rädda halloween genom att hjälpa kvarteret komma i rätt stämning. Tänkt och gjort. När halloweenfesten är i full rullning ställs barnmonstren inför en ny utmaning. Deras bästa människokompis är livrädd för halloween. Hur ska de få honom att inse att halloween är roligt? Halloween må vara temat för Netflix Original-filmen men den handlar minst lika mycket om glädjen att hjälpa andra och i sann vänskap.
 
Tack vare sitt kompakta format på 24 minuter finns det inte en chans att barnen hinner tröttna på den spralliga och värmande Minimonstren räddar halloween. Dansa till och sjung gärna med i de charmiga barnlåtarna! Du kan streama filmen på Netflix.
 
Filminformation
Svensk titel: Minimonstren räddar halloween
Originaltitel: Super Monsters save Halloween
Tillverkare: Netflix Original
Produktionsår: 2018
Filmlängd: 24 minuter
Språk: svenska
Åldersgrupp: från 4 år
0 kommentarer publicerat i Filmer & Tv-serier
Taggar: Netflix Minimonster, fantasifullt, filmer från Netflix, filmrecensioner, gastkramande, kul med halloween, läskiga barnfilmer, på Netflix, på hösten