Monstren från Tinybop – en kreativ app för barn

Igår skrev jag om den kreativa barnappen Sago Mini Monsters. Idag skriver jag om Monstren från Tinybop, en annan monsterapp där du helt enkelt kan skapa dina egna monster. Om Sago Mini Monsters kanske passar minstingarna bäst är Monstren från Tinybop en rolig utmaning för de lite större förskole- och skolbarnen. Sedan är den inte idel söthet – monstren du gör kan faktiskt bli läskiga. Se bara till att använda rätt animationer!
 
Nu tar vi det från början. Eftersom det är halloween tycker jag det är extra kul att spela halloweeninspirerade spel. Monstren från Tinybop hör definitivt till denna spelkategori. Spelet inleds med att du gör en avatar. Jag valde att se ut om en utklädd T-Rex – vad annars? När denna väl är gjord går du genom en dörr och hamnar i ett mörkt rum. Ja, rummet är verkligen mörkt. Och lite otäckt. Du är inte ensam i det. Det finns massor av monsterlika silhuetter på väggarna. Vad händer om du klickar på en av silhuetterna?
 
 
 
 
 
Då kommer du till det kreativa monsterläget i appen. Klicka och dra för att designa ditt första monster. Du väljer själv hur monstret ska se ut – roligt, sött, sorgset, dramatiskt, vackert eller riktigt, riktigt hemskt? Vilket val du än gör kan jag lova dig att du kommer häpna över hur snyggt och effektfullt monstret blir. Till din hjälp har du en mängd designverktyg. Så hur kan du skapa monstret?
 
Du kan till exempel välja vilken kroppsform, hur många armar och ben monstret ska ha. När grunden är gjord är det dags att dekorera monstret med ögon, mun, antenner, vingar, päls och så vidare. Allra sist kommer du fram till målarverktyget. Måla olika lager med färger och mönster för att ge monstret en fin lyster. När du känner dig nöjd med skapelsen kan du klicka dig vidare till humörverktyget, som jag älskar. Klicka och dra olika emoji till boxarna ovanför monstret för att spela upp dess olika humör och sinnesstämningar. Det är med detta verktyg som monstret vaknar till liv. Få monstret att skratta, gråta och ryta om vartannat!
 
 
 
 
Spelappen hade kunnat stanna vid att skapa ett monster. Det gör den inte. Tinybop har försett den med funktioner som gör den ännu bättre. När du har gjort ett eller flera monster kan du leka och interagera med dem. Ge dem mat, dansa och sjung med dem. Eller flytta dem från tavlorna in i fotobåset för att ta bilder på er tillsammans. Du läste rätt, du och dina monster kan fotograferas tillsammans. Inför fotograferingen kan ni klä ut er till lustigkurrar med lösmustasch och hatt.
 
Jag tycker mycket om Monstren från Tinybop. Jag har ännu inte spelat det tillsammans med mitt fyraåriga syskonbarn och ser fram emot att höra vad hon tycker om monsterspelet. På grund av sjukdom har jag dålig finmotorik så jag tyckte det var lite pilligt att skapa monstren. Monsterappen riktar sig till barn som är fyra år och uppåt och ingår i en hel spelserie med liknande kreativa appar. En fyraåring ska klara de finmotoriska elementen i skapa monster-läget – men säkerligen inte utan lite pilljobb. Det är ju bra för att öva finmotoriken ytterligare. Monstren från Tinybop är full av kreativa och lekfulla utmaningar. Många skojiga speltimmar väntar.
 
 
 
 
 
Appinformation
Namn: Monstren från Tinybop
Tillverkare: Tinybop
Operativsystem: iOS; Android
Inköpsställe: App Store; Google Play
Pris: 35 kr
0 kommentarer publicerat i Spel
Taggar: Tinybop, appar för barn, det är skoj att måla, fantasifullt, gastkramande, kreativa appar, kul med halloween, på hösten, spelrecensioner