Måla fina mönster på höstlöv

Bilder: © 13-Smile / iStock
 
[I samarbete med Lekmer.se]
 
Vad sägs om att samla höstlöv i skogen och sedan måla fina mönster på dem?
 
Vi har haft så himla fina höstdagar. Det har känts som augusti och inte oktober. Jag har vandrat runt, runt i skogen. Gått i lövprasslet. Nu har löven på träden blivit härligt höstliga. De skimrar i brunt, gult och rött. Frasar. Kanske har du också gått en och annan höstpromenad och tittat på löven?
 
Jag har skrivit om lövpyssel förut. Bara för att jag älskar skogen och naturmaterial så mycket vill jag dock fylla ut min pysselbank med ännu fler tips vad du kan pyssla med höstlöv. Just här blir det två nya pysseltips som jag hoppas och tror att du ska tycka om. Det enda du behöver till dessa höstpyssel är höstlöv, målarfärg och målarredskap såsom en pensel och svamp.
 
 
 
Bilder: © 13-Smile / iStock
 
Båda pysslen innebär att måla fina mönster på höstlöv. I det första pysslet målar du dina egna snirklar och blommor på höstlöven. Det blir väldigt pilligt och kräver därför en hel del finmotorik – men det är ju alltid bra att öva upp finmotoriken! I det andra pysslet lägger du ett tårtpapper över den del av lövet du vill måla och duttar på färgen med hjälp av en svamp. Oavsett vilken av målarteknikerna du väljer blir höstlöven mycket effektfulla.
 
 
 
Bilder: © 13-Smile / iStock
 
Har du också målat på höstlöv? Jag blir jätteglad om du berättar och visar i kommentarsfältet.
 
 
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: fint med höstlöv, höstpyssel, kul med växter, lövpyssel, på hösten, öva finmotoriken