Ät korv på två skrämmande roliga sätt under halloween

Bild: © san_ta / Adobe Stock
 
Högtids- och minnesdagar är perfekta ursäkter till att leka med maten. Om vi tar halloween som exempel ger denna tid på året oändliga möjligheter att skapa otäcka maträtter. Rätterna är goda att äta men oftast riktigt obehagliga att titta på. Inför årets halloween har jag letat fram två läskiga tips på kreativ mat. Båda gäller korv med bröd.
 
Bild: © san_ta / Adobe Stock
 
Det första tipset på kuslig korv med bröd är lite utanför boxen. Linda pinnbrödsdeg runt grillkorvar för att få till mumier som du sedan kan grilla utomhus. Samla barnen runt grillplatsen i skogen, vid den öppna spisen eller kanske på skolgården, om du nu är lärare, och grilla på. Du kan göra en rolig grej av korvarna och låta barnen kreera sina egna mumier. Coop.se har ett bra recept på pinnbröd med grillkorv, som du kan använda dig av.
 
Bild: © Jenifoto / Adobe Stock
 
Det andra tipset är lite mera traditionellt: kokt korv med bröd. Genom att med en bordskniv skulptera korven kan du snabbt och enkelt få till fingrar. Skär bort ett litet lager längst upp på korven för att göra en nagel och gör tunna jack i korven för att imitera vecken vid knogarna. Ett stänk ketchup på ”fingrarna” förstärker illusionen att det är riktiga fingrar man äter. Just för att fingrarna är så lätta att göra går det alldeles utmärkt att servera dem på barnkalaset eller halloweendicsot.
 
Bjud barnen i ditt liv på en skrämmande rolig halloween!
0 kommentarer publicerat i Pyssel, Recept;
Taggar: gastkramande, höstpyssel, kreativ mat, kul med halloween, på hösten, vara utomhus, vi kalasar