Så gör du en fungerande robothand i kartong

Bild: © die-phalanx / iStock
 
Vad sägs om att göra en egen rörlig robothand att greppa saker med?
 
Att göra en fungerande robothand i kartong låter helt otroligt. Om jag inte själv hade researchat projektet hade jag haft svårt att se den gripkloliknande kartonghanden framför mig. Det här med att göra en robothand – eller robotarm, för den delen – är inte bara en cool grej. Projektet kan mycket väl användas för att lära barn mer om NO och teknik och dessutom ingå i ett större tema om just robotar och robotteknik.
 
Bild: © die-phalanx / iStock
 
Konstruerandet av en robothand i kartong kräver visserligen lite pilljobb och finess. Men genom att följa Yuri Ostrs videoinstruktioner till hur man gör robothanden på YouTube kan du och barnen snabbt vara igång med projektet. Då armen och handen görs i kartong och med material såsom sugrör och snören är det inte heller särskilt dyrt att genomföra robotprojektet – kanske att ni kan återbruka material?
 
Bild: © die-phalanx / iStock
 
Jag vill poängtera att även om vuxna kan ha väldigt kul med den rörliga kartonghanden riktar sig projektet främst till barn. Jag ser barnens glada och förväntansfulla ansikten framför mig. Så skoj det kommer bli när de får sätta sin egen kreativa prägel på robothanden och faktiskt prova att greppa olika saker med den.
 
 
Bilder: © die-phalanx / iStock
 
Återigen, om du är nyfiken på hur du och barnen i ditt liv kan göra en fungerande robothand i kartong kan jag varmt rekommendera att du slänger ett öga på YouTube-kreatören Yuri Ostrs instruktionsfilm.
0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: coolt med robotar, experiment för barn, fantasifullt, teknik för barn