Pyssla och lek med en kartongbil!

Bild: © SerrNovik / iStock
 
Jag tycker det är häftigt hur en så enkel sak som en gammal kartong kan förvandlas till ett extraordinärt lekäventyr. Så fantasifulla och kreativa som barnen är har jag inte alls svårt att se framför mig hur kartongen kan göras om till en bil att köra runt i på förskolan, fritids eller i hemmet.
 
Det fiffiga med att göra en kartongbil är att du kan följa samma process oavsett dess storlek. Använd en flyttlåda för en stor bil och en skokartong för en liten bil. Eftersom wikiHow redan har gjort så förträfflig tydliga instruktioner till hur man kan pyssla en bil av kartong nöjer jag mig med att länka till deras instruktioner – så klicka på länken för att komma dit!
 
Bild: © SerrNovik / iStock
 
Under pysslets gång kommer du behöva använda vassa föremål. Därför kan barnen inte göra kartongbilen helt på egen hand. Men ni kan mycket väl göra den tillsammans. Varför inte låta barnen måla och göra dekorationerna till bilen? Det finns en stor nytta med att göra en bil av kartong. Förutom att skapa och leka lär sig barnen mer om återvinning och återbruk, och det är ju inte så dumt.
 
Bild: © SerrNovik / iStock
 
Kartongbilen passar perfekt till rollek. Barn lär sig mycket genom rolleken och med bilen öppnas nya möjligheter. Barnen kan till exempel leka körskola och på så sätt lära sig trafikregler. Låt dem pyssla körkort som ytterligare rekvisita till leken! I mitt exempel har även en liten kartong – såsom en skokartong – fått tjäna som trafikljus.
 
Jag kommer lägga upp material barnen kan använda till kartongbilen längre fram i veckan. Kika in hit till Vi växer så det knakar runt veckoslutet! Till dess kan ni börja planera inför skapandet av er alldeles egen kartongbil. Som skrivet hittar ni bra instruktioner på wikiHow. Använd dem som grund och hitta på egna finesser för att göra bilen mer personlig.

 

Bild: © SerrNovik / iStock
0 kommentarer publicerat i Lekar, Leksaker, Pyssel;
Taggar: kul med bilar, material till rollekar, pyssla med kartong, återbruka gammalt material