Gullis lästips har gjort ett jättefint inlägg om adventsböcker

Jag bara måste få tipsa om den fantastiska bokbloggen Gullis lästips.
 
Tidigare i höstas hade jag skyhöga mål om att läsa och recensera massor av adventsböcker här på Vi växer så det knakar. Med första advent mindre än ett par veckor bort har jag gett upp visionen att skriva om och lista julböcker – för i år. Dessutom har jag hittat en annan blogg som redan har gjort det så bra att jag hellre vill tipsa om denna. Bloggen heter Gullis lästips och drivs av Ulrica Tjärnberg, som har erfarenhet av att vara skolbibliotekarie. Hela sajten har ett sagolikt skimmer. Jag kan inte annat än att älska det. Och vem kan liksom mer om barnböcker än en person som jobbat som skolbibliotekarie?

 
 
 
 
I ett av inläggen på Gullis lästips har Ulrica sammanställt de julböcker med 24 kapitel hon läst. Hon har sammanfattat var och en av böckerna och länkar till längre recensioner av dem. Ulrica har även gjort boktrailrar till adventsböckerna – jätteambitiöst, eller hur!? Jag är imponerad. Jag blir också så himla glad och inspirerad av hennes engagemang. Så vad jag egentligen vill ha sagt med det här korta inlägget är att om du vill ha tips på adventsböcker för barn och som har 24 kapitel är det till hennes blogg du ska vända dig.
Gullis lästips hittar du fina planscher med samtliga recenserade julböcker – vilken av böckerna kommer du och barnen läsa?
0 kommentarer publicerat i Böcker
Taggar: barnböcker, kul med jul, på vintern