9 adventskalendrar för alla barn som älskar böcker

[Innehåller annonslänkar]
 
Idag är det en månad kvar till advent. Detta uppmärksammar jag genom att tipsa om adventskalendrar. Men det är såklart inte vilka julkalendrar som helst som får plats här på Vi växer så det knakar. Jag har valt att lägga fokus på adventskalendrar med barnböcker – jag önskar att jag hade haft en bokkalender när jag var barn. De är så himla fina och inspirerande, och man kan ju aldrig ha för många böcker.
 
 
I Barnens stora adventskalender från bokförlaget Rabén & Sjögren gömmer sig massor av roliga barnböcker och pyssel bakom de 24 luckorna. Läs om Spöket Laban, klassiska sagor eller varför inte pyssla i pysselböckerna eller med figurarken som finns i kalendern? Adventskalendern fyller varje dag med nya sagor och knåp fram till jul.
 
 
Pixiadventskalendern med Mumintrollentema innehåller 24 pixiböcker om livet i den älskade Mumindalen. Varje minibok står för ett nytt äventyr – lär dig bokstäverna och siffrorna eller dröm dig bort i sällskap av karaktärerna Snusmumriken, Snorkfröken och Lilla My. Mumin Pixi adventskalender ger småttingen en perfekt introduktion till Mumintrollen. Kanske att hen får nya favoritkaraktärer att tycka om resten av livet?
 
 
Redan bekant med Mumintrollen? Barnet som känner till böckerna om karaktärerna i Mumindalen kan ha stor glädje av Mumin adventskalender från finska Martinex. Denna kalender har luckor med 24 leksaksfigurer att själv skapa sina berättelser med. När alla luckorna öppnats kan julkalendern förvandlas till en isrink att leka med figurerna i.
 
 
Barnboksförfattaren och illustratören Ingrid Elf är känd för sina fina och juliga bilderböcker. Hon har till och med illustrerat Viktor Rydbergs Tomten, en av våra käraste klassiker. På uppdrag av Tukan Förlag har hon nu skapat den mysiga Tomtens adventskalender. Denna julkalender har 24 luckor med vackert tecknade barn- och pysselböcker och är utan tvekan den bokkalender med högst mysfaktor.
 
 
Sedan Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul började visas på svensk tv 1960 har Disney varit en stämningshöjare i julfirandet. Jag är nog inte den enda som känner att Disney och Ankeborg är en viktig del av julen. Det är i klassisk Kalle Ankas jul-anda som Disney nu levererar en helt egen adventskalender med miniböcker. Öppna luckorna i kalendern och läs de 24 barnböckerna tillsammans! Läsupplevelserna inkluderar fantastiska möten med bland andra Askungen, Robin Hood, Nemo, Dumbo, Musse Pigg – och Kalle Anka förstås.
 
 
12 minisagoböcker och 12 minipysselböcker – Bamse adventskalender från Kärnan har totalt 24 miniböcker att läsa och pyssla i ända fram till julafton. Fira jul tillsammans med Bamse, Farmor, Lille Skutt, Skalman, Vargen och alla andra figurer från Bamseböckerna och -filmerna. Vi väntar med spänning på vilka äventyr världens starkaste björn kommer leverera i advent.
 
 
En granformad julkalender fylld med massor av böcker, finns det? Ja, och det är Bonnier Carlsen som står för den geniala idén. Det bästa av allt är att du och barnen tillsammans kan pynta pappersgranen med klistermärken inför advent. Häng sedan upp de 24 barnböckerna i den! Totalt innehåller Mini Pixi adventskalender 624 boksidor med juliga texter och illustrationer.
 
 
Gunilla Bergströms barnbokskaraktär Alfons Åberg har hängt med oss i så många år att han nästan har blivit en obligatorisk del av uppväxten. Det är omöjligt att inte tycka om den busige, pysslige och fundersamme pojken och hans pappa som mumlar förströdda svar bakom tidningen. I Alfons Åberg adventskalender finns total 24 böcker varav 8 sagoböcker och 16 pysselböcker.
 
 
Vem har väl inte önskat att man kunde fira som i Pippis jul? Gå på julmarknad, sparka kälke, baka pepparkakor och lacka julklappar. Astrid Lindgrens Pippi kan fira jul som ingen annan. Nu kan du fira med henne och hennes vänner. Pippi Långstrump adventskalender från Martinex har 24 luckor med lika många pippifigurer att leka dina favoritscener ur Pippis jul med.
0 kommentarer publicerat i Böcker, Leksaker;
Taggar: adventskalendrar, barnböcker, bilderböcker, fantasifullt, kul med jul, leksaksfigurer, pysselböcker, på vintern