Så gör du en vacker julgran i papper i 7 steg

Bild: © 13-Smile / iStock
 
Julpyssel i papper är billiga men fina pyssel. Se bara den här vackra pappersjulgranen! Genom att följa bild- och textinstruktionerna i inlägget kan du enkelt knåpa ihop en egen julgran i papper.
 
Material
  • Färgade A4-papper
  • Linjal
  • Blyertspenna
  • Sax
  • Lim
  • Eventuella dekorationer
Bild: © 13-Smile / iStock
 
Instruktioner
 
Bild: © 13-Smile / iStock
 
Steg 1 Lägg ett färgat A4-pappersark framför dig. Vik pappret så att du enkelt kan göra en fyrkant. Klipp bort den extra pappersbiten och spara den till ett annat pyssel. Försök att få en så jämn pappersfyrkant som möjligt.
 
Bild: © 13-Smile / iStock
 
Steg 2 Vik det nu fyrkantiga pappret på mitten. Se bilden! Använd linjalen och pennan för att rita raka linjer på pappret. Observera att du inte ska rita ända in till kanten utan spara en bit så att julgranen får en stadig stomme.
 
Bild: © 13-Smile / iStock
 
Steg 3 Klipp längs de ritade linjerna så att du får pappersremsor.
 
Steg 4 Vik upp pappersfyrkanten. Nu har du gjort pappersremsor på båda sidorna av stommen och kan faktiskt se julgransstammen.
 
Bild: © 13-Smile / iStock
 
Steg 5 Börja nerifrån och upp när du ska limma fast kanterna på pappersremsorna på mittenstommen. Så kommer julgranen bli vidare nedtill och toppigare upptill. Gör först ena sidan och sedan andra sidan. För ett snyggt resultat kan du limma pappersremsorna över varandra – se bilden! Det här är dock inte ett måste. Du kan välja att fästa dem i mitten och på så sätt lämna ett litet mellanrum mellan ”grenarna”.
 
Bild: © 13-Smile / iStock
 
Steg 6 Fortsätt limma remsorna mot mitten av granen tills båda sidorna är gjorda. Nu är granen klar.

 

Bild: © 13-Smile / iStock
 
Steg 7 Gör pappersdekorationer och/eller använd paljetter och annat pysselmaterial för att dekorera pappersjulgranen. Rita, klipp ut och limma fast en julstjärna på julgranstoppen och fäst ett snöre i granen för att kunna hänga upp den i fönstret.

Pysselsajterna Kinder Art och Krokotak har exempel på liknande pappersjulgranar. Surfa gärna in dit för att få ytterligare inspiration till julpysslet!

0 kommentarer publicerat i Pyssel
Taggar: julpyssel, kul med jul, papperspyssel, på vintern