Netflix The Christmas Chronicles – en julfilm för hela familjen

Dan för dopparedan. Dags för julfilmer!
 
Jag gillar julfilmerna på Netflix så mycket att jag tittar på dem året runt. Tidigare år har Netflix köpt in filmer från andra produktionsbolag, men i år storsatsar de på egna produktioner. The Christmas Chronicles med Kurt Russel i huvudrollen är en av deras mest hajpade julfilmer. Genom att bara titta på trailern för och läsa om julfilmen känns den mycket lovande. Men hur är den att titta på rakt igenom?
 
The Christmas Chronicles eller Julkrönikorna, som titeln skulle kunna översättas till på svenska, inleds med just en videokrönika över familjen Pierces julfiranden genom åren. Jularna har varit roliga och fulla av familjekärlek. Men i år – julen 2018 – är allt annorlunda. Pappan är död. Den här julhelgen handlar om saknad och sorg.
 
 
 
 
 
 
 
Det är julaftonskväll. Syskonen Kate och Ted är hemma själva, i väntan på att mamman ska komma hem från nattjobbet. Kate tror sig ha sett jultomten på en av familjens inspelade julvideor och behöver storebror Teds hjälp för att gillra en fälla för tomten. När jultomten faktiskt besöker deras hem den natten börjar ett magiskt äventyr bland annat på Chicagos gator, i tomtens julklappssäck och uppe i luften. Allt för att rädda julen.
 
The Christmas Chronicles är en julfilm i stil med Ensam hemma, Polarexpressen och inte minst med Miraklet i New York. Detta är med andra ord en familjefilm full av julmagi, som man oavsett ålder kan sitta bänkad framför. Filmen innehåller både glädje och sorg, äventyr och drama. Det är en film om att våga tro på mirakel – men främst om att finnas till för och att hitta tillbaka till varandra efter en svår förlust.
 
Filminformation
Svensk titel:
Originaltitel: The Christmas Chronicles
Tillverkare: Netflix Original
Produktionsår: 2018
Filmlängd: 104 minuter
Språk: svenska/engelska
Åldersgrupp: från 7 år
0 kommentarer publicerat i Filmer & Tv-serier
Taggar: fantasifullt, filmer från Netflix, filmrecensioner, filmtips, helt magiskt, julberättelser, kul med jul, på Netflix, på vintern