Netflix Angelas jul – en hjärtevärmande julfilm för barn

Har du läst den oerhört gripande boken Ängeln på sjunde trappsteget? Den självbiografiska romanen blev författaren Frank McCourts stora litterära genombrott. Han är kanske inte lika känd för att ha skrivit barnboken Angela and the baby Jesus – det vill säga tills nu. På Netflix streamar en finstämd och värmande tolkning av boken, barnfilmen Angelas jul.
 
Denna animerade Netflix-film är knappt 30 minuter lång. Det är en ganska så lagom filmlängd för de yngre tittarna, som ogärna sitter stilla i över en timme. Djupet i julberättelsen gör dock att även de äldre barnen har stor glädje av filmen. Så vad handlar Angelas jul om?
 
Frank McCourt förflyttar oss tillbaka i tiden. Till en jul i irländska Limerick 1914. Hans mamma Angela är då bara fem år – hon ska snart fylla sex – och bor tillsammans med mamman och syskonen. De är fattiga på pengar men rika på kärlek, och Angela har verkligen lärt sig värdet av att ställa upp på varandra.
 
Under ett julbesök i kyrkan, som är så kall att man blir förkyld när man sitter i den, får hon syn på jesubarnet i den stora julkrubban. Han ligger där alldeles bar och måste frysa något förskräckligt. Angela tycker synd om jesubarnet och bestämmer sig för att ta med honom hem till värmen.
 
 
Det här sker inte utan förvecklingar och i Angelas jul får vi följa flickan när hon lyckas smyga jesubarnet ur kyrkan och föra honom genom hela kvarteret i Limerick, ända till hennes rum. Angelas jul är en film med viktiga budskap såsom kärlek och omsorg. Netflix-filmen är också rolig – vilket påhitt av Angela (!) – och spännande. Det är trots allt ganska läskigt att skynda genom en stad utan en vuxen att hålla i handen.
 

Filminformation
Svensk titel:
Angelas jul

Originaltitel: Angela's Christmas

Tillverkare: Netflix Original (?)
Produktionsår: 2018 (?)
Filmlängd: 30 minuter
Språk: svenska
Åldersgrupp: från 4 år (?)

0 kommentarer publicerat i Filmer & Tv-serier
Taggar: filmer från Netflix, filmrecensioner, filmtips, julberättelser, kul med jul, på vintern, vara snäll